Menü

Bejelentkezés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül

ÜGYFÉLKAPU segítség
Az Ügyfélkapu olyan szolgáltatás, amelynek segítségével Ön személyazonosság igazolása mellett biztonságosan kapcsolatba léphet elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel, így Székesfehérvár MJV Önkormányzatával is.

Bővebben itt olvashat az ügyfélkapuról.Részletes ismertető
E-Önkormányzati portál használata
formanyomtatványok használatának leírása, valamint az ehhez szükséges regisztrációs folyamat ismertetése
 
Tisztelt Ügyfelünk!
 
A megújult www.szekesfehervar.hu portálon keresztül, a továbbiakban egyszerűen intézheti hivatalos ügyeit. Itt megtalálja az összes formanyomtatványt, amely a városházán jelen pillanatban használatban van. A formanyomtatványok körét természetesen amint az szükségessé válik bővíteni fogjuk, folyamatosan frissen tartjuk azokat, így is törekedve, az Önök minél kényelmesebb ügyintézésére.
 
Az itt található formanyomtatványok egy része elektronikusan nem indítható ügyeket tartalmaz, egy másik részük pedig elektronikusan is indítható ügyeket tartalmaz.
Minden formanyomtatvány esetében megtalálják az ügyleírást, az ügyintézés helyét, valamint a vonatkozó jogszabályt, jogszabályokat.
 
Az elektronikusan nem indítható ügyek esetében (ezen ügyek nevei kék betűvel íródtak), az Ön személyes jelenléte elengedhetetlen a formanyomtatvány beadásakor. Ennek elvégzésére két lehetősége van.
 • Az itt talált nyomtatványt a honlapon kitöltheti, majd letölti PDF formátumban, utána kinyomtatja, majd befárad a formanyomtatványon megadott ügyintézési helyre, és beadja. 
 • A második lehetőség, hogy a letöltött, és kinyomtatott üres formanyomtatványt kézzel kitölti, és utána fárad be a megjelölt irodába a formanyomtatványt személyesen beadni
Gyorsíthatja, az ügyintézést, ha a www.magyarorszag.hu portálon található online időpont foglalási rendszerben előre időpontot rögzít a beadáshoz, ehhez azonban szükséges az ideiglenes regisztráció az ügyfélkapu regisztrációs felületén, amelyet az alábbi linkre kattintva tehet meg.
 
Az elektronikusan indítható ügyek (ezen ügyek nevei piros betűvel íródtak) beadásakor Önnek nem szükséges jelen lennie személyesen, azonban itt is van lehetősége ugyanarra az eljárásra, amelyet már megismert az elektronikusan nem indítható ügyek leírásánál.
A kényelmesebb ügyintézés érdekében azonban Ön az ilyen típusú ügyeket személyes jelenlét nélkül, elektronikusan is elindíthatja, és csak az ügyintézés végeztével, az aláírás megtételekor kell személyesen megjelennie, és személyazonosságát igazolni.
 
Ahhoz, hogy elektronikusan tudjon ügyeket intézni a portálon, saját nevében, vagy egy cég nevében, akkor a következő lépéseket kell megtennie:
 1. Első lépésként regisztrálnia kell a www.magyarorszag.hu portálon található ügyfélkapu regisztrációs rendszerén. Az itteni regisztrációra két lehetősége van.
  1. Amennyiben rendelkezik digitális aláírással, akkor személyes megjelenés nélkül megteheti regisztrációját az ügyfélkapun. Ezt erre a linkre kattintva teheti meg.
  2. Amennyiben nem rendelkezik digitális aláírással, akkor az Önhöz legközelebbi okmányirodában kell megjelennie, és ott személyesen kell regisztrálnia az ügyfélkapu rendszerébe. (Az itteni ügyintézést azonban megkönnyítheti, ha már ideiglenesen regisztrál az ügyfélkapura, amelyet erre a linkre kattintva tehet meg. Miután itt ideiglenesen regisztrált, lehetősége nyílik arra, hogy online időpontot foglaljon az okmányirodába, a www.magyarorszag.hu portálon.) Az itt rögzített időponton való megjelenéskor szüksége lesz valamilyen személyazonosságát igazoló okmányra (személyi igazolvány, útlevél, stb.), hogy véglegesítse regisztrációját az ügyfélkapun.
 2. A második lépésben Önnek a www.szekesfehervar.hu/ portálon található regisztrációt is el kell végeznie. Ehhez személyes megjelenés már nem szükséges. Az itteni regisztrációnak is két lépése van.
  1. A regisztrációs űrlap első részében a portál zárolt, regisztrált ügyfeleinek elérhető tartalmak hozzáféréséhez kell regisztrálnia (regisztrált ügyfelek számára nyújtott információk, fórum használat stb.), azonban az itt megadott e-mail címnek pontosan meg kell egyeznie az ügyfélkapun megadott e-mail címmel, amennyiben elektronikus ügyintézésre is kíván regisztrálni. A regisztrációt csak ezen adat egyezése esetén fogadja el a rendszer. A többi itt megadandó adat már lehet eltérő az ügyfélkapus regisztráció adataitól.
  2. A regisztrációs űrlap második részében az elektronikus ügyintézéshez kell regisztrálni. Ennek megtételéhez először be kell jelentkeznie az ügyfélkapu rendszerébe, mivel az Ön által beírandó adatokat csak így tudja a két rendszer szinkronizálni, és ellenőrizni, majd a „Van ügyfélkapus hozzáférésem és szeretnék regisztrálni az elektronikus ügyintézésre” sor előtt található jelölő négyzetet ki kell pipálni. Az ebben a mezőben szükséges adatoknak pontosan meg kell egyeznie az ügyfélkapu regisztrációjánál rögzített adatokkal. Amennyiben valamilyen hiba van az adatokban, akkor azt rendszerünk jelezni fogja Önnek, és kéri, hogy javítsa ki a hibát.
 3. Amennyiben nem saját, hanem cég nevében szeretne eljárni, akkor arra is van lehetősége. Ehhez először az okmányirodában hivatalosan igazolnia kell, hogy Ön eljárhat az adott cég nevében. Ezt csak személyesen teheti meg. Miután az okmányirodában rögzítették, hogy Ön eljárhat az adott cég nevében, akkor a belépés után a baloldali boxsávban megjelenő BEJELNETKEZÉS regisztrációs ablakban, a belépési név alatt megjelenő SAJÁT NEVEMBEN JÁROK EL sorra, vagy az E-ÜGYINTÉZÉS boxban található CÉGKÉPVISELET menüpontra kattintva megváltoztathatja ezt, és kiválaszthatja a megjelenő gördítő menüben azt a céget, amelynek nevében el kíván járni. 
  Az adóegyenleg elektronikus lekérdezéséhez szükséges cégképviseleti eljárás ügyintézési helye a hivatal Adóirodája.
 
Ezen lépesek megtétele után már minden nehézség nélkül tud elektronikusan ügyet intézni a rendszerünkben. A belépés után egyszerűen kitöltve valamelyik elektronikusan indítható ügyet, a kitöltés után a formanyomtatvány alján található ŰRLAP ELKÜLDÉSE gombra kattintva beadhatja az ügyét.
A már beadott ügyeinek helyzetét a portál baloldali box sorában található E-ÜGYINTÉZÉS boxban található INDÍTOTT ÜGYEIM LISTÁJA menüpontra kattintva teheti meg.
 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása